Seibiff på italiensk
Foto: Lilechka75

Seibiff på italiensk

La seibiffen slippe løken og la den blomstre opp på ekte italiensk vis. Du får garantert suksess.

Fremgangsmåte

  1. Skjær fileten i fire stykker. Legg fisken i en bolle.
  2. Fordel halvparten av salviebladene over.
  3. Bland marinaden og hell over. La fisken stå i kjøleskapet et par timer.
  4. Ta fisken opp av marinaden og tørk den med papir.
  5. Legg et salvieblad oppå hvert fiskestykke og rull en skive parmaskinke rundt. Legg dem side og side en ildfast form.
  6. Dryss griljermel eller brødsmuler over. Hell marinaden over fisken.
  7. Stek i ovnen ved 170 grader i 12 minutter. Dryss over grovhakket bladpersille.
  8. Bønner/brokkoli(no):
  9. Forvell bønnene eller brokkolinoen eller brokkolien (som er delt i små buketter, uten den grove stilken) i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Skyll i kaldt vann.
  10. Finhakk ansjosfileter, hvitløk og persille og bland godt. Fres den i olivenolje i pannen et par minutter.
  11. Ha bønnene eller brokkolien oppi og bland godt og la trekke et par minutter slik at alt blir gjennomvarmt.
  12. Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.
  13. Server fisken med det grønne, sitron, godt brød og eventuelt kokte poteter eller pasta til.

Her finner du mange deilige retter med sei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor
Ukens kake

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor

Det som høres ut som noe veldig komplisert, er faktisk ikke så vanskelig, bare du er konsentrert og nøye gjennom prosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her