Seibiff på italiensk
Foto: Lilechka75

Seibiff på italiensk

La seibiffen slippe løken og la den blomstre opp på ekte italiensk vis. Du får garantert suksess.

Fremgangsmåte

  1. Skjær fileten i fire stykker. Legg fisken i en bolle.
  2. Fordel halvparten av salviebladene over.
  3. Bland marinaden og hell over. La fisken stå i kjøleskapet et par timer.
  4. Ta fisken opp av marinaden og tørk den med papir.
  5. Legg et salvieblad oppå hvert fiskestykke og rull en skive parmaskinke rundt. Legg dem side og side en ildfast form.
  6. Dryss griljermel eller brødsmuler over. Hell marinaden over fisken.
  7. Stek i ovnen ved 170 grader i 12 minutter. Dryss over grovhakket bladpersille.
  8. Bønner/brokkoli(no):
  9. Forvell bønnene eller brokkolinoen eller brokkolien (som er delt i små buketter, uten den grove stilken) i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Skyll i kaldt vann.
  10. Finhakk ansjosfileter, hvitløk og persille og bland godt. Fres den i olivenolje i pannen et par minutter.
  11. Ha bønnene eller brokkolien oppi og bland godt og la trekke et par minutter slik at alt blir gjennomvarmt.
  12. Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.
  13. Server fisken med det grønne, sitron, godt brød og eventuelt kokte poteter eller pasta til.

Her finner du mange deilige retter med sei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her