Seibiff på italiensk
Foto: Lilechka75

Seibiff på italiensk

La seibiffen slippe løken og la den blomstre opp på ekte italiensk vis. Du får garantert suksess.

Fremgangsmåte

  1. Skjær fileten i fire stykker. Legg fisken i en bolle.
  2. Fordel halvparten av salviebladene over.
  3. Bland marinaden og hell over. La fisken stå i kjøleskapet et par timer.
  4. Ta fisken opp av marinaden og tørk den med papir.
  5. Legg et salvieblad oppå hvert fiskestykke og rull en skive parmaskinke rundt. Legg dem side og side en ildfast form.
  6. Dryss griljermel eller brødsmuler over. Hell marinaden over fisken.
  7. Stek i ovnen ved 170 grader i 12 minutter. Dryss over grovhakket bladpersille.
  8. Bønner/brokkoli(no):
  9. Forvell bønnene eller brokkolinoen eller brokkolien (som er delt i små buketter, uten den grove stilken) i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Skyll i kaldt vann.
  10. Finhakk ansjosfileter, hvitløk og persille og bland godt. Fres den i olivenolje i pannen et par minutter.
  11. Ha bønnene eller brokkolien oppi og bland godt og la trekke et par minutter slik at alt blir gjennomvarmt.
  12. Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.
  13. Server fisken med det grønne, sitron, godt brød og eventuelt kokte poteter eller pasta til.

Her finner du mange deilige retter med sei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her