Shish kebab med couscoussalat
Foto: Mari Svenningsen

Shish kebab med couscoussalat

Kebab stammer fra Tyrkia, er enkelt å lage og utrolig godt. Alt du trenger er saftige biter av lammebiff og småløk, grillet på grillspyd.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger.

Skjær løken i ringer og finhakk hvitløken. Bland med sitronsaft, olje, laurbærblad, salt og pepper.

Hell marinaden over kjøttet og mariner i minst 2 timer. Vend bitene et par ganger underveis.

Ta kjøttet opp av marinaden og træ på grillspyd sammen med småløk.

Grill kjøttet i ca 4-5 minutter på hver side, eller stek ovn i på 225 grader i ca 15 minutter.

Server med en couscoussalat og yoghurtdressing.

Tips: Legg spiddene i vann i en halvtime før du legger dem på grillen, da tar de ikke fyr.

Se alle de gode grilltipsene her

Mange flere retter med kjøtt på grillen

Se alle de gode grilltipsene her

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for kjøtt

5
5/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen