Siamesiske koteletter
Dennis Jørstad

Siamesiske koteletter

Fremgangsmåte

  1. Kotelettene benes, skjæres i porsjonsterninger (ca 2x2 cm) krydres godt med salt og pepper, og brunes i olivenolje. NB Skal ikke stekes ferdig, settes til side.
  2. Hvitløk og ingefær kjøres i hurtigmikser og blandes med løken skåret i grove stykker i en meget varm ovnsgryte med olivenolje. Stekes uten å brunes under konstant omrøring i 4 til 5 minutter. Karrien tilsettes og "svis" av (samme høye varme som før) i ca. 2 minutter.
  3. Hell på appelsinsaften eller hvitvinen og sørg for at alt løsner fra gryten og reduser i noen minutter.
  4. Ha i fløten og/eller kokosmelken. Vent til det koker og ha i kokos, rosiner og bananer i 2 cm lange biter. Vent på oppkok, ha i det stekte kjøttet. Smak og salt etter behov.
  5. Ha i brødsmuler og eventuelt varmt vann for riktig tykkelse på sausen. Smulene virker som jevning! Bland godt og sett i varm ovn med lokk på 175 grader i 45 minutter. Sausen skal ikke være for tynn.
  6. Serveres med basmati ris, lettrømme og strøkokos.
  7. Hvis man treffer riktig, skal bananene under ovnskoking stivne litt til, og få en kjøttaktig konsistens (med banansmak), derav navnet Siamesiske koteletter.

Sendt inn av Dennis Jørstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her