Sitron- og marengspai
Foto: Mari Svenningsen

Sitron- og marengspai

Denne syrlige, fløyelsmyke sitronpaien med søt marengs blir du hekta på.

Fremgangsmåte

  1. Paideig:
  2. Smuldre smør og mel med finhakkede hasselnøtter.
  3. Bland inn egg og sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.
  4. Trykk deigen ut i en paiform.
  5. Prikk paiskallet med en gaffel og forstek det ved 200 °C i ca. 10 minutter.
  6. Fyll: 
  7. Vask sitronene godt, og riv skallet fint.
  8. Press ut saften og bland alt sammen med eggeplommer og sukker i en liten kjele.
  9. Smelt smør og bland det inn i eggeblandingen.
  10. Varm blandingen over middels varme til den tykner. Pass på, den skal ikke koke!
  11. Hell kremen i det avkjølte paiskallet fordel den jevnt.
  12. Marengs:
  13. Stivpisk eggehviter og dryss sukker over.
  14. Pisk videre til marengsen er stiv og blank.
  15. Fyll marengsmassen i en sprøytepose og sprøyt ut fine topper jevnt over sitronfyllet.
  16. Øk varmen i stekeovnen til 220 °C og stek paien i 8-10 minutter til marengsen er gyllen.

Tips: Sikt gjerne litt melis over ved servering.

Flere deilige paier du kan lage som dessert

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også fiskegrateng lages
Dagens rett

Slik kan også fiskegrateng lages

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her