Sitronfromasj på kokosbunn med honning og ingefær
Foto: Julie H. Amundsen

Sitronfromasj på kokosbunn med honning og ingefær

Bak den solgule blanke fasaden skjuler det seg mange spennende smaker. Og kanskje uvante, for sitron, kokos, honning og ingefær er ikke det du vanligvis finner i en festkake.

Fremgangsmåte

  1. Kokosbunn:                                                                                          
    Bland melis og kokos. Pisk marengs av eggehvite og sukker. Vend inn kokos og melis.
  2. Stek ved 180 grader i ca 10 min.
  3. Sitronfromasj:
    Kok opp sitronsaft med ingefær, smelt gelatinen i sitronsaften. Sett til side.
  4. Pisk eggeplommer på medium hastighet, mens det pisker, koker du opp honning. Øk hastigheten på maskinen og pisk inn den varme honningen. Pisk til plommene er blitt kalde. Ta ingefæren ut av sitronen, pisk inn sitron i plommene. Bland inn sitronskall og vend inn krem som du har pisket separat.
  5. Hell fromasjen over kakebunnen. Frys deretter kaken. Ta den ut av formen. Jevn ut kantene med en varm palett eller kniv og sett tilbake i fryseren.
  6. Tips:
    Bunnen og fromasjen kan du lage på forhånd og oppbevare i fryseren.
  7. Glasur:
    Varm opp vann, sukker, glukose. Smelt gelatinen i blandingen. Hell over sjokoladen. Varm opp fløten til rundt 60 grader og hell over sjokoladen. Tilsett farge. Kjør sammen med stavmikser. Unngå å løfte stavmikseren til overflaten. Da får du luftbobler i glasuren.  
  8. Montering:
    Ta kaken ut fra fryseren og sett på rist over en bolle slik at glasur ikke renner ned på bordet. Hell glasur over til hele kaken er dekt. Pynt med smeltet hvit sjokolade.

Tips:
Tilsett litt sitronsyre om du ønsker en ekstra syrlig glasur.

Se alle våre andre kakeoppskrifter med sitron

Lyst på en annen kake kan du velge mellom over 200 her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Lotte Arnesen Hogefeld, konditor

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag
Dagens rett
Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her