Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter
Foto: Matprat/Alf Børjesson

Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Gjort unna på en drøy halv time.

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til marinaden og ha den i en dobbel plastpose.
  2. Legg i kyllingfiletene og la dem marinere, helst over natten. Men har du dårlig tid, kommer du langt med en halvtime.
  3. Tørk kyllingfiletene og stek dem 5-6 minutter på hver side. La dem hvile noen minutter.
  4. Server med sukkererter og reddiker og saltkokte poteter.
  5. Smørdampede grønnsaker:
  6. Fres løken blank i smøret.
  7. Tilsett grønnsaker og vin og damp til grønnsakene er gjennomvarme, men fortsatt sprø.
  8. Smak til med salt og pepper.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her