Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat
Foto: Tom Haga

Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat

Lag deilige grillspyd med laks. Det er enklere enn du kanskje tror. Med tilbehøret i oppskriften kan vi love deg og dine et fortreffelig måltid

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksefileten i store terninger på 3x3 cm.
  2. Vask tomatene, del dem i store båter og ta ut kjernene. Kutt opp paprikaen i store terninger og del laurbærbladene i to.
  3. Ha 3 laksebiter på hvert sitt doble trespyd eller metallspyd, hvor du veksler mellom laks, tomat, paprika, sitronskiver og laubær.
  4. Bland ingrediensene til marinaden sammen og hell den over grillspydene. La grillspydene marinere i minst 15 minutter.
  5. Legg grillspydene på den varme grillen og grill dem i 2-3 minutter på hver side. Laksen kan godt ha en litt rå kjerne.
  6. Server grillspydene med bønnesalaten.
  7. Bønnesalat:
  8. Legg bønnene i bløt i kaldt vann over natten. Hell av bløtevannet og skyll bønnene godt.
  9. Ha bønnene i en kjele med rikelig kaldt vann, bouquet garni og de knuste hvitløksfeddene. Kok opp og skru ned varmen slik at bønnene så vidt koker til de blir møre.
  10. Hell av kokevannet og skyll bønnene raskt under kaldt vann. Fjern krydderet og hvitløksfeddene og la bønnene avkjøles.
  11. Del tomatene i båter og ta ut kjernene, skjær tomatkjøttet i små terninger. Hakk rødløk, paprika og oliven i fine terninger, finhakk persillen, og bland alt sammen med bønnene.
  12. Bland sammen dressingen og hell denne over bønnesalaten.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre bør de ligge i bløt i vann i minst en halvtime før du lager grillspydene, da tar de ikke fyr på grillen.
 
Bruk gjerne to trespyd på hvert grillspyd - det blir da lettere å snu spydene underveis.

Mange deilige oppskrifter med laks finner du her

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her