Sjokoladebrioche
Foto: Eva Brænd

Sjokoladebrioche

Fremgangsmåte

Ingrediensene (ikke smøret) kjøres på maskin til deigen slipper bollen, 6 minutter på sakte og 12 minutter på rask fart.

Kaldt smør tilsettes i små terninger. Kjøres på maskin til deigen slipper bollen, 6 minutter på sakte fart og 12 minutter på raskt. Settes i fettet bakk med lokk, natten over på kjøl.

Store brioche:
Del deigen i emner på 600 gram. Formes til boller, settes i smurt form, heves, pensles med pisket egg, klippes og stekes ved 180 grader. Små deles i 65 gram hver.

Deles i emner på 260 gram, formes og deles i 4. Rulles til boller og settes på brett med bakepapir. Heves, pensles, klippes og strøes med sukker, legg en liten bit smør på hver. Stekes i rolig ovn.

Lager du sjokoladebrioche, rilles sjokoladen inn før deigen heves siste gang. Heves, pensles med egg, klippes og stekes ved 180 grader.

Brioche med bær og rømme:
Form små boller og sett på smurt bakepapir i kjøleskap, kjevle dem tynne og la dem heve godt. Pensles i kantene med egg, en teskje med rømme på midten, legg på bær og strø med litt sukker. Stekes forsiktig i rolig ovn.

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen,Gastronomisk Institutt, Oslo

Forsiden akkurat nå
Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

At erter, kjøtt og flesk, er manges yndlingsrett, forstår du fort når du har smakt den
Dagens rett

At erter, kjøtt og flesk, er manges yndlingsrett, forstår du fort når du har smakt den

Det er viktig å holde tradisjonsmaten i live. Denne oppskriften er en skikkelig smaksbombe.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den kule drinken Salty Dog fortjener mer oppmerksomhet
Ukens drink
Salty Dog drinkoppskrift

Den kule drinken Salty Dog fortjener mer oppmerksomhet

Kombinasjonen av gin/vodka, grapefrukt og salt er en innertier som gir lyst på mer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her