Sjokoladebrioche
Foto: Eva Brænd

Sjokoladebrioche

Fremgangsmåte

Ingrediensene (ikke smøret) kjøres på maskin til deigen slipper bollen, 6 minutter på sakte og 12 minutter på rask fart.

Kaldt smør tilsettes i små terninger. Kjøres på maskin til deigen slipper bollen, 6 minutter på sakte fart og 12 minutter på raskt. Settes i fettet bakk med lokk, natten over på kjøl.

Store brioche:
Del deigen i emner på 600 gram. Formes til boller, settes i smurt form, heves, pensles med pisket egg, klippes og stekes ved 180 grader. Små deles i 65 gram hver.

Deles i emner på 260 gram, formes og deles i 4. Rulles til boller og settes på brett med bakepapir. Heves, pensles, klippes og strøes med sukker, legg en liten bit smør på hver. Stekes i rolig ovn.

Lager du sjokoladebrioche, rilles sjokoladen inn før deigen heves siste gang. Heves, pensles med egg, klippes og stekes ved 180 grader.

Brioche med bær og rømme:
Form små boller og sett på smurt bakepapir i kjøleskap, kjevle dem tynne og la dem heve godt. Pensles i kantene med egg, en teskje med rømme på midten, legg på bær og strø med litt sukker. Stekes forsiktig i rolig ovn.

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen,Gastronomisk Institutt, Oslo

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her