Sjokoladecookies
Foto: Tommy Andresen

Sjokoladecookies

Disse cookiesene signert mesterkonditor Sverre Sætre, lærte han å lage da han jobbet hos Dandelion Chocolate i San Francisco.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 °C. Smelt 100 g sjokolade og smør i et vannbad.

Ha egg og sukker i en stålbolle og sett det over en kjele med vann som er rett under kokepunktet. Vannet skal ikke berøre bollen. Pisk til eggedosis mens bollen står på varmen. Eggedosisen skal bli varm (men selvfølgelig ikke så varm at den skiller seg.)

Ta eggedosisen av kjelen og bland den med den smeltede sjokoladen og smøret. Rør godt sammen.

Bland mel, salt og bakepulver og vend det inn i sjokoladeblandingen. Vend inn den hakkede sjokoladen til slutt.

Tips:
Hvis du avkjøler deigen litt før du fortsetter, blir det lettere å rulle kulene, men du kan også bruke en teskje.

Rull konfektstore kuler av deigen og legg på en bakeplate med bakepapir. Stek kulene i ca. 5 minutter til de flyter lett ut og får en tørr stekeskorpe, de skal se litt blanke og sprukne ut i overflaten.

Ta ut og avkjøl. Kjeksene skal være sprø utenpå, men myke og seige inni når de er kalde. 

Sverre Sætres tips1: 
Dandelion lager sine konfektcookies med ½-1 ts finmalt espressokaffe (altså bare malte kaffebønner, ikke ferdig brygget kaffe) i røra sammen med mel, salt og bakepulver. Jeg har droppet det her, men du kan godt prøve det selv. 

Tips2: 
Om du er en ordentlig sjokoladetøffing kan du bake ut litt større kuler, så du får ferdige kaker mer som vanlige cookies – og med enda mer av det myke fyllet. Men vær obs – de er mektige! Du må også regne med å øke steketiden litt om du gjør kakene større.

Her finner du flere oppskrifter på deilige cookies

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Sverre Sætre, Sjokoladekokeboka, finalist i Beste Norske Kokebok 2019

Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Thaiklassikeren Tom Kha Gai kan lages på denne enkle måten
Dagens rett

Thaiklassikeren Tom Kha Gai kan lages på denne enkle måten

Den bruker kyllingfilet og ferdig kyllingkraft i stedet for hel kylling - men smaken blir riktig så god selv om tiden det tar er betydelig kortere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her