Sjokoladekake med solbær
Foto: Eva Brænd

Sjokoladekake med solbær

Mørk sjokolade og solbær er en «match i himmelen». Med et glass portvin til skjønner alle at det er høst. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Sjokoladekaken:
Sett ovnen på 150 grader. Du trenger en springform på ca 24 cm.

Pisk sukker, fem eggeplommer og en hel egghvite til eggedosis. Spar de fire eggehvitene til senere.

Smelt smør og sjokolade i vannbad. Avkjøl sjokoladeblandingen, og bland den inn i eggemassen.

Tilsett mandelmelet (de finmalte mandlene) og vend inn solbærgeleen eller solbærsyltetøyet.

Pisk de fire eggehvitene stive og vend dem raskt, men forsiktig inn.

Hell straks massen i en smurt, melet springform og bak kaken i forvarmet ovn i ca 50 minutter.

Solbærsaus:
Kok opp solbærsaft/solbærlikør sammen med sukker. Pisk sammen eggeplommene.

Hell den varme laken i eggeplommene under kraftig pisking. Pisk til kremen er kald.

Rør forsiktig inn crème fraîche, gjerne slik at kremen får en marmorert effekt.

Server kaken med solbærkremen ved siden av.

Her finner du veldig mange oppskrifter på sjokoladelaker

Se alt det gode du kan lage med solbær

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 50 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen