Sjokoladeterte med mandelis og røde bær
Foto: ClausAlwinVogel

Sjokoladeterte med mandelis og røde bær

Denne lekre sjokoladekaken med tilhørende mandelis er vel verd den ekstra innsatsen.

Fremgangsmåte

  1. Mellouseblanding: Kok opp fløte, tilsett finhakket sjokolade. Til slutt tilsettes eggeplomme og usaltet smør. Fylles i mørdeigskall og bakes ved 170 grader i 8 min.
  2. Mørdeig: Bland alt, elt sammen. Tilsett resten av melet (350 g) og kjør kort sammen. Avkjøles i 3 timer før bruk. Stekes ved 160 grader, i 15 min. Før den fylles med mellouse-blanding. 
  3. Ganache: Fløten kokes opp og sjokoladen tilsettes. Varmes opp i vannbad til 60C før den kjøres i food processor på lav hastighet mens man sper i kald fløte til passe konsistens.
  4. Mandelis: Bland mandelmassen med litt av melken. Varm opp resten av melken til 30 grader. Tilsett stabilisator, sukker og fløte. Ved 45 grader tilsettes mandelmassen og avkjøles i 12 timer før den fryses i maskin.
  5. Rørte bær: Tin bærene og rør i sukker og saftbinder.

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om champagne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 05. mai

Lær mer om champagne

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her