Sjokoladeterte med mandelis og røde bær
Foto: ClausAlwinVogel

Sjokoladeterte med mandelis og røde bær

Denne lekre sjokoladekaken med tilhørende mandelis er vel verd den ekstra innsatsen.

Fremgangsmåte

  1. Mellouseblanding: Kok opp fløte, tilsett finhakket sjokolade. Til slutt tilsettes eggeplomme og usaltet smør. Fylles i mørdeigskall og bakes ved 170 grader i 8 min.
  2. Mørdeig: Bland alt, elt sammen. Tilsett resten av melet (350 g) og kjør kort sammen. Avkjøles i 3 timer før bruk. Stekes ved 160 grader, i 15 min. Før den fylles med mellouse-blanding. 
  3. Ganache: Fløten kokes opp og sjokoladen tilsettes. Varmes opp i vannbad til 60C før den kjøres i food processor på lav hastighet mens man sper i kald fløte til passe konsistens.
  4. Mandelis: Bland mandelmassen med litt av melken. Varm opp resten av melken til 30 grader. Tilsett stabilisator, sukker og fløte. Ved 45 grader tilsettes mandelmassen og avkjøles i 12 timer før den fryses i maskin.
  5. Rørte bær: Tin bærene og rør i sukker og saftbinder.

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her