Skalldyrsuppe med mye godt i
Foto: Istock

Skalldyrsuppe med mye godt i

En skalldyrsuppe der du kan legge til det du får tak i av skaldyr og også hvit fisk.

Fremgangsmåte

  1. Fres reker og grønsaker i litt olje en varm kjele, tilsett tomatpure, så hvitvin og timian.
  2. La dette koke noen minutter (til væsken har redusert til det halve), ha på fiskekraft og la det koke i 20 minutter, for deretter å trekke i 10 min før du kjører massen i hurtigmixer.
  3. Sil fra det moste skallet og kok opp skalldyrkraften, tilsett fløte og la det joke i 10 min. Jevnes med maizena, smak til med salt, pepper og cayenne.
  4. Finhakket gressløk smaker godt i suppen sammen med kreps, reker, crabstick, hvit fisk etc.

Sendt inn av Jan-Eirik Goldmann

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus
Dagens rett

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Luksus i hverdagen er ikke vanskelig å diske opp med i det vi serverer forlorne egg med reker og soppsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her