Skinkestek til koldtbord
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Skinkestek til koldtbord

Skjær den i tynne skiver og pynt med for eksempel litt salat, svisker, aprikos, agurk og tomat.

Fremgangsmåte

Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer.

Sett steken i forvarmet ovn ved 125 grader. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76 grader (etter ca 1 ½ time).

La steken hvile minst 15 minutter før du skjærer i den.

Steken kan du godt lage 2-3 dager før du skal bruke den til koldtbordet. Oppbevares kjølig. Skjær steken i tynne skiver.

Serveringstips:
Klassisk skinkestek lager du enkelt selv, eller du kan kjøpe den ferdig hel eller oppskåret. Skjær den i tynne skiver og pynt med for eksempel litt salat, svisker, aprikos, agurk og tomat.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 37.90 kr Bestillingsutvalg
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her