Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis
Foto: Tom Haga

Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Gjør som italienerne, stek ishavsrøya med alt det gode de legger til på tallerkenen. Følg oppskriften, og du er garantert et herlig måltid.

Fremgangsmåte

Krydre fisken og vend skinnsiden i mel.

Varm opp en stekepanne på høy temperatur. Ha i olje.

Legg i fisken, skinnsiden ned, og tilsett smøret, press fisken ned med stekespaden så den ikke krøller seg.

La fisken steke et minutt før du skrur ned varmen litt. Stekes videre i ca 2 minutter, avhengig av tykkelse. Vend fisken og la den få litt varme på den andre siden.

Fisken skal være god og sprø på skinnsiden, men kan godt ha en lett rå kjerne. Legg opp fisken med skinnsiden opp.

Lekre retter med ishavsrøye finner du her

Tips: Det kan være lurt å skrape fisken under vann, da spruter ikke skjellene.

Gnocchi:
Kok potetene i usaltet vann. Mens potetene er varme presses de gjennom en potetpresse eller sikt.

Arbeid inn eggeplommer, hvetemel og parmesan for hånd eller i en kjøkkenmaskin til en jevn masse som ikke klistrer. Smak til med salt og pepper.

Rull lange, tynne pølser som deles opp i små biter på størrelse med kirsebær.

Kok bitene i godt saltet vann. Når de er ferdige stiger de til overflaten. Løft ut og la dem tørke litt før servering.

Dryss over parmesan og pepper før servering.

Her finner du alt om gnocchi og annen pasta

Tips: Gnocchiene kan du gjerne koke ferdig på forhånd, ha på litt olje og stek dem sammen med soppen de siste minuttene.

Ristet sopp:
Fres løk blank i smør. Tilsett soppen, skru ned varmen og stek videre til soppen er gylden. Krydre med salt og pepper. Ha i bladpersille rett før servering.
 

Spennende soppskrifter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 30 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen