Skotske pannekaker med appelsinsmør
Foto: Aina Hole

Skotske pannekaker med appelsinsmør

Lag pannekaker slik skottene gjør det med appelsinsmør. Her får du hele oppskriften.

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til appelsinsmøret i en bolle og visp det lyst og luftig med en kjøkkenmaskin eller for hånd.

Sett smøret kaldt mens pannekakene lages.

Pannekaker:
Ha hvetemel, bakepulver, sukker og salt i en bolle.

Visp sammen egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Det skal bli en tykk røre.

Varm en teflonpanne over middels varme og smelt litt smør i pannen.

Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter.

Når røren begynner å stivne/boble på overflaten snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden.

Pass på å ikke har for sterk varme på platen, da pannekakene kan bli rå inni.

Hold pannekakene varme og server med appelsinsmør.

Flere herlige oppskrifter på pannekaker

Se alt det god du kan bruke egg til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen