Slik baker du croissanter
Brodogkorn.no

Slik baker du croissanter

Det er mye enklere enn du tror å bake croissanter. Følg oppskriften vår, og vi kan garantere at du kommer til å gjenta baksten.

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften er det en fordel å ha en kjøkkenmaskin til eltingen.
  2. Smuldre gjæren i det kalde vannet i en bakebolle til en kjøkkenmaskin.
  3. Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en annen bolle. Elt det tørre gradvis inn i gjærblandingen. Elt i rundt 10 minutter ved middels hastighet.
  4. Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Deigen skal være ganske løs. Ta tak i den ene enden av deigen og dra i den slik at du får litt lengde på deigen, og fold over selve deigen. Gjør dette med alle fire «sider» av deigen. Gjenta prosessen.
  5. Ha deigen i en bolle eller stor skål og dekk over med plastfolie. Sett den deretter i kjøleskapet. Det beste er om deigen står natten over, men den bør minst få tre timer.
  6. Kjevle den kalde deigen ut til et rektangel på cirka 30 x 60 centimeter.
  7. Skjær det kalde smøret i tynne skiver med en skarp kniv eller bruk en ostehøvel.
  8. Legg smørskivene på to tredjedeler av deigen midt på rektangelet.
  9. Legg over hver av kortdelene på delen med smør. Det er viktig å ha nok mel ved utbakingen.
  10. Om deigen setter seg fast, kan deigen bli ødelagt.
  11. Kjevle ut firkanten på langsiden, slik at du får et rektangel på cirka 30 x 60 centimeter.
  12. Fold den sammen på samme måten: en tredjedel inn over midten, og den siste tredjedel inn over denne.
  13. Gjenta dette to ganger til. Du kan med fordel legge deigen i kjøleskapet i 15-20 minutter mellom hver utkjevling, slik at deigen holdes kjølig.
  14. Kjevle ut croissantdeigen til 30 x 60 centimeter. Bruk en skarp kniv og skjær deigen ut i fire like store deler.
  15. Skjær hver av delene igjen diagonalt, slik at du har åtte lange trekanter.
  16. Rull dem forsiktig sammen fra den brede ende til spissen. Legg spissen inn under hver croissant.
  17. Legg croissantene på et stekebrett med bakepapir.
  18. Legg et dypt stekebrett (langpanne) over stekebrettet med croissantene, slik at det blir tett. Bruker du plastfolie risikerer du at plasten klistrer seg til bakverket. La dem heve i to timer.
  19. Pisk sammen egg, vann og salt. Pensle hver croissant med blandingen.
  20. Stek croissantene midt i ovnen på 225 °C varmluft i cirka 15 minutter.
  21. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles i 15 minutter før de spises.

Tips:
Ikke bli fortvilet om du ikke får det til første gang du prøver. Wienerdeiger kan være vanskelig og krever øvelse.

Det er enklere å bake om ingrediensene og rommet du jobber i er kjølig. Så unngår du at deigen blir for klissete. Et tips er å gjøre klart en plass i kjøleskapet, slik at du kan legge deigen inn i kjøleskapet etter hver kjevling.

Lyst til å bake noe annet? Da skal du se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev  

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her