Slik lager du ekte Chili con carne
Foto: iStockphoto

Slik lager du ekte Chili con carne

Her får du en vaskeekte oppskrift på hvordan du skal lage Chili con carne. Følg den enkle oppskriften og du kan servere om halv time.

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttdeigen over høy varme i litt olje i en panne til den har fått en fin stekeflate før du snur den. Det kan være lurt å brune kjøttdeigen i to omganger.
  2. Knus kjøttdeigen til finkornet med en sleiv eller gaffel under stekingen.  Ha i finhakket løk og chili de siste minuttene og surr til løken er blank før du har i presset hvitløk.
  3. Tilsett tomatboksen og la det bli gjenomvarmt.

Du må helle av laken og skylle godt for å bli kvitte boksesmaken.

Bland inn bønner, paprika og spisskummen. La det koke noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips: En rimelig vegetarvariant er å utelate kjøttet helt. Det krever at du øker mengden bønner.

For å gjøre en kjøttfri variant mer tiltalende, er det lurt å grovhakke løken for å få litt tyggemotstand og bruke flere ulike typer bønner. 

Oppskriften er hentet fra Studentkokeboka, finalist i Beste Norske Kokebok 2013, signert Are Brean/Sverre Aurstad .

Slik er ekte meksikansk mat

Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico

Her er enda flere hete oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Are Brean/Sverre Aurstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her