Sierra Nevada Torpedo Extra IPA

Her får du en vaskeekte oppskrift på hvordan du skal lage Chili con carne. Følg den enkle oppskriften og du kan servere om halv time.
Brun kjøttdeigen over høy varme i litt olje i en panne til den har fått en fin stekeflate før du snur den. Det kan være lurt å brune kjøttdeigen i to omganger.
Knus kjøttdeigen til finkornet med en sleiv eller gaffel under stekingen. Ha i finhakket løk og chili de siste minuttene og surr til løken er blank før du har i presset hvitløk.
Tilsett tomatboksen og la det bli gjenomvarmt.
Du må helle av laken og skylle godt for å bli kvitte boksesmaken)
Bland inn bønner, paprika og spisskummen. La det koke noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips: En rimelig vegetarvariant er å utelate kjøttet helt. Det krever at du øker mengden bønner.
For å gjøre en kjøttfri variant mer tiltalende, er det lurt å grovhakke løken for å få litt tyggemotstand og bruke flere ulike typer bønner.
Oppskriften er hentet fra Studentkokeboka, finalist i Beste Norske Kokebok 2013, signert Are Brean/Sverre Aurstad .
Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico
Her er enda flere hete oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av