Slik skal snickerskake smake
Foto: Norges sjømatråd

Slik skal snickerskake smake

Peanøtter smaker like godt i en kake som i snacksskåla. Prøv denne lettlagete og snacksy oppskriften på Snickerskake.

Fremgangsmåte

Bunn:
Hakk Ritz-kjeksen og peanøtter i en matprosessor. Ha i bakepulver og vaniljesukker i miksen.
 

Pisk eggehviter til stiv marengs. Når eggehviten begynner å skumme, har du i litt og litt av sukkeret. Når marengsen er stiv og alt sukkeret er godt blandet i, vendes kjeks og peanøttmiksen fra matprosessoren forsiktig i.

Fordel dette i en bakeform på 22-24 cm.

Stek bunnen ved 180 grader i 25-30 minutter.

Sjokoladekrem:
Smelt smøret og ha i sukkeret. La dette stå på lav varme slik at sukkeret løses opp.

Ha så i hakket sjokolade. Dette skal smeltes sammen til en fin tynn sjokoladesaus.

Ta dette bort fra varmen og la det avkjøles litt.

Pisk i eggeplommene og smør kremen på når den har stivnet litt.

Pynt:
Pisk fløtekrem til myk konsistens og legg den over sjokoladekremen. Ha til slutt hakkede peanøtter over.
 
TIPS:
Fløtekrem skal ikke piskes for mye. Er den kornete, har du overpisket den. Den skal være myk og bevegelig i konsistensen. For et perfekt resultat pisker du kremen i håndmikser og når den tykner pisker du siste stykke med en håndvisp. Da er faren for overpisking mye mindre.


Foto: Karianne Moe Tørum

Mange flotte oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

4
4/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen