Småsild i hvitvin
Foto: Bartosz Luczak

Småsild i hvitvin

I fransk Baskerland hvor denne oppskriften kommer, fra heter retten anchois au txakoli. Det sister er navnet på hvitvinen herfra.

Fremgangsmåte

Fjern hodene fra småsilden og rens dem godt. Skyll og tørk med husholdningspapir. Del pepperfrukten i to, fjern kjernene og knus kjøttet. Smelt smøret i en sautépanne. Tilsett hakket løk, hvitløk og spansk pepper. La det få frese under omrøring ca 2 minutter. Tilsett renset småsild og vin, la det koke opp og trekke videre ca 10 minutter over sterk varme. Snu fisken av og til. Krydre med salt og pepper. Ta pannen bort fra varmen, legg på lokk og la alt få trekke ca 10 minutter før servering.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen