Sommerens drøm

Fremgangsmåte

Stivpisk eggehviten og tilsett melis og mandler. Has i smurt form med bakepapir i bunnen og stekes 160 grader i 15 minutt (Litt av cluen er at den er lite stekt).
 
Bland eggeplomme, melk, sukker og vaniljesukker i tykkbunnet kjele. Visp godt sammen. La det småkoke noen få minutter under stadig omrøring til massen tykner. Tas av varmen. Tilsett smøret i små klatter, rør det godt inn. Helles over bunnen mens den fremdeles er i formen. La det bli helt kaldt.
 
Slik kan kaken fryses, eller oppbevares i kjøleskap noen dager (Den tiner ganske fort, 1/2 times tid i romtemperatur og den er spiseklar).
 
Ta kaken ut av formen og over på fat. Legg over, gjerne i en topp, stivpisket krem iblandet oppskårne jordbær. Marsipanlokk over. Jeg pleier bare å legge det oppå, litt løst, det blir lekkert. Pyntes med hele, snittede og vridde jordbær med stilk.
 
Et lag med revet sjokolade mellom sitronkremen og jordbærkremen vil nok sette den aller siste spissen. Hva dere enn gjør så lov meg at dere prøver kaken min som ble til ved en tilfeldighet for noen år siden.(Jeg har aldri gitt fra meg oppskriften før, men vil jo egentlig dele den med andre nå som alle vennene mine har smakt den hos meg). Den er en drøm av en sommerkake.

Sendt inn av Geta risanger

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her