Sommerens drøm

Fremgangsmåte

Stivpisk eggehviten og tilsett melis og mandler. Has i smurt form med bakepapir i bunnen og stekes 160 grader i 15 minutt (Litt av cluen er at den er lite stekt).
 
Bland eggeplomme, melk, sukker og vaniljesukker i tykkbunnet kjele. Visp godt sammen. La det småkoke noen få minutter under stadig omrøring til massen tykner. Tas av varmen. Tilsett smøret i små klatter, rør det godt inn. Helles over bunnen mens den fremdeles er i formen. La det bli helt kaldt.
 
Slik kan kaken fryses, eller oppbevares i kjøleskap noen dager (Den tiner ganske fort, 1/2 times tid i romtemperatur og den er spiseklar).
 
Ta kaken ut av formen og over på fat. Legg over, gjerne i en topp, stivpisket krem iblandet oppskårne jordbær. Marsipanlokk over. Jeg pleier bare å legge det oppå, litt løst, det blir lekkert. Pyntes med hele, snittede og vridde jordbær med stilk.
 
Et lag med revet sjokolade mellom sitronkremen og jordbærkremen vil nok sette den aller siste spissen. Hva dere enn gjør så lov meg at dere prøver kaken min som ble til ved en tilfeldighet for noen år siden.(Jeg har aldri gitt fra meg oppskriften før, men vil jo egentlig dele den med andre nå som alle vennene mine har smakt den hos meg). Den er en drøm av en sommerkake.

Sendt inn av Geta risanger

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her