Sommerskinke med potet- og urtesalat
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Sommerskinke med potet- og urtesalat

I denne oppskriften får potetsalaten et friskt innslag av urter. Perfekt til tynne skiver av kokt kvalitetsskinke.

Fremgangsmåte

Dressing:

1. Bland eggeplommer, ansjos, hvitløk, parmesan og vineddik og kjør det sammen i hurtigmikser eller med stavmikser.

2. Spe inn olivenoljen litt etter litt og smak til med Worchestershiresaus, salt og pepper. Spe sausen med litt vann om nødvendig.

Potet- og urtesalat:

1. Del de største potetene i to, og kok dem knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampes tørre. Avkjøl og del dem i store biter.

2. Hell det meste av dressingen over potetene og bland alt. La stå og trekke smak en stund, og smak til med salt og pepper.

Server den røkte skinken i skiver med potet- og urtesalaten og resten av dressingen ved siden av.

Tips: Denne potetsalaten er deilig til sommerens grillretter også.

Se flere oppskrifter med god skinke her

Og flere gode salater finner du her

Deilige oppskrifter og tips til pikniken

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her