Sopp-pai med kantarell
Foto: Aina Hole

Sopp-pai med kantarell

Har du akkurat plukket kantarell eller har de i fryseren kan du lage en fantastisk sopp-pai. Følg bare vår enkle oppskrift og du har et herlig måltid foran deg på bordet.

Fremgangsmåte

Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time.

Kjevle deigen ut til en leiv som er litt større enn en 24 cm paiform.

Ha deigen i den smurte paiformen og trykk den godt ut i kantene. Prikk paien med en gaffel slik at deigen ikke blåser seg opp ved forsteking.

Ha bakepapir over paiskallet og fyll det med tørre erter (da holder paiskallet formen). Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.

Sett ned temperaturen til 200 grader.

Stek soppen gyllen i biter etter at den er sammenkokt (stekt i tørr panne til den safter seg, deretter videre til saften er kokt inn igjen).

Stek løken også gyllen og legg de to ingrediensene i det ferdigstekte paiskallet.

Pisk sammen egg, fløte, melk og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet. Stek paien ved 200 grader på nederste ribbe i 30-35 minutter.

Tips: Får du noe igjen av paien er den deilig som niste eller i matpakken.

Lyst til å lage en annen pai så finner du vedlig mange oppskrifter her

Prøv noen nye spennende oppskrifter med sopp

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev.

 

 

Sendt inn av Melk.no

5
5/5 etter 37 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen