Sorpresa de nicuatole (Maisgeléoverraskelse)
Foto: Marco Aguilar

Sorpresa de nicuatole (Maisgeléoverraskelse)

En deilig frisk meksikansk dessert med overraskende smak.

Fremgangsmåte

Nicuatole (Maisgelé
Vann og maisdeigen mikses i blenderen.

Blandingen tilsettes kanelstenger, sukker og finhakkete mandler og kokes på middels varme til maismassen er kokt, cirka 10 minutter. Rør hele tiden.

Gelatinen blandes ut i litt varmt vann og tilsettes maismassen.

Kok opp og la koke i to minutter til før det helles i fire geléformer eller små glass. Strø rødfarget sukker på toppen.

La det hele stå i 40 minutter, eller til geléen har satt seg.

Ananas- og søtpotetgelé
Ananasen og søtpotetene kokes med sukker hver for seg. 12 ss sukker til ananasen og 8 ss sukker til søtpotetene.

Når ananasen og potetene er kokt møre (etter cirka 10 minutter), helles det overflødige vannet av og la stå til det kjølner litt før du mikser begge sammen i blenderen.

Fruktmousse
Jordbær, ost, kremfløte og sukker kjøres sammen i blenderen til den har en middels tykk konsistens.

Servering
Den stivnede maisgeléen legges i bunnen av dessertglasset, deretter fylles glasset til randen med fruktmoussen.

På toppen fordeles den sirupliknende ananas- og søtpotetgeléen.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av José Luis Cruz Villegas, Mexico

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her