Spaghetti med tomater og pancetta (Spaghetti al Rancetto)

Fremgangsmåte

Med en skarp kniv skjærer du et kryss i den nederste enden av tomatene. Kok opp vann i en mellomstor kjele og ta den av varmen. Slipp noen tomater i vannet, la dem ligge i ca 30 sekunder, og ta dem opp med en hullsleiv og legg til side. Gjør det samme med resten av tomatene, flå av skinnet og finhakk kjøttet.

Ha olje og pancetta eller bacon i en mellomstor stekepanne. Rør over svak varme til fettet smelter. Ha i løken og bland godt. La det surre i ca 10 minutter under omrøring.

Tilsett tomater og smak til med salt og pepper. Rør godt og la det surre uten lokk i ca 10 minutter. I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken.

Ta sausen av varmen, tilsett merian og smak til. Slå vannet av pastaen og hell den i en opvarmet bolle. Hell sausen over pastaen og bland godt. Serveres straks, drysset med revet basilikum. Revet pecorino ved siden av.

Denne sausen kommer fra Spoleto i Umbria. Det er en frisk, lett saus som ikke skal koke lenge, så den bør bare lages om sommeren når tomatene er fulle av smak.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her