Vermicelli med sitron (Vermicelli al Limone)

Fremgangsmåte

Kok pastaen i saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.

I mellomtiden har du sitronsaften i en mellomstor kjele. Tilsett smør og fløte og smak til med salt og pepper.

Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca 5 minutter til sausen er kokt litt inn. Rør av og til.

Slå vannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Tilsett revet parmesan, smak til sausen og hell den over pastaen. Bland raskt over middels varme til pastaen er dekket av saus. Ha den i fire oppvarmede skåler og server straks.

Denne friske, litt skarpe retten passer som forrett i et middagsselskap. Den er ikke avhengig av ferske, sesongavhengige råvarer, så den kan lages hele året. Det er også en oppskrift som er god å ty til når du har dårlig tid, for sausen kan gjøres ferdig mens pastaen koker.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her