Penne med reker og artisjokker (Penne ai Gamberi e Carciofi)

Fremgangsmåte

Sett frem en bolle med kaldt vann blandet med sitronsaften. Skjær evt stilker av artisjokkene, og skjær av toppene. Ta av harde og misfargede blader.

Skjær artisjokkene i fire på langs, og fjern skjegget fra midten. Til slutt skjærer du artisjokkene i ½ cm tykke skiver på tvers, og har dem i bollen med vann.

Slå vannet av artisjokkene og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm oljen i en teflonpanne og ha i artisjokkene, hvitløk og halvparten av mynten og persillen.

Salte og pepre godt. La det surre over svak varme under stadig omrøring i ca 10 minutter eller til artisjokkene kjennes møre når du stikker en spiss kniv i dem.

I mellomtiden koker du pastaen i en stor kjele med saltet vann etter anvisningen på pakken.

Ha rekene i pannen, bland godt og varm forsiktig opp i et par minutter.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Tilsett smøret og bland til det er smeltet. Øs artisjokkblandingen over pastaen og bland godt.

Serveres straks, drysset med resten av urtene.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her