Sprø eller myke pepperkaker
Foto: iStockphoto

Sprø eller myke pepperkaker

Med denne oppskriften på pepperkaker kan du velge om du vil ha de myke eller sprø. Du bruker maks 20 minutter før du kan putte den første kaken i munnen.

Fremgangsmåte

Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle. Tilsett vann, krydder og melet med iblandet natron.

Arbeid deigen smidig på melet bakebord. La deigen hvile i kjøleskap i en plastbolle eller pakket i plastfolie over natten.

Kjevle deigen ut på et melet bakebord, og trykk ut kaker ved hjelp av former.

Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 6 minutter.

Tips:
Hvis du i stedet rører smør og sukker hvitt i stedet for å smelte smøret, blir pepperkakene mykere.
 
Glasur:
Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster. Ha glasuren i sprøytepose og sprøyt i mønster på pepperkakene.
 

Sendt inn av Dansukker

3
3/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen