Sprø eplepai med rosiner
Foto: Alf Børjesson

Sprø eplepai med rosiner

Denne eplepaien er inspirert av amerikanerens måte å lage pai på. Med myke deilige eplebiter og rosiner toppet med et deilig og sprøtt lokk. Serveres med vaniljeis eller pisket krem.

Fremgangsmåte

  1. Ha mel, salt og smør i en foodprosessor. La maskinen gå til det blir en grynete masse.
  2. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig.
  3. Trykk halvparten av deigen ut i bunnen og opp langs kanten i en paiform.
  4. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.
  5.  Fyllet:
    Skrell eplene og skjær dem i båter.
  6. Bland eplebåtene med sukker, melis, hvetemel og kanel, og legg dem over i paiskallet. Dryss over rosiner og noen smørklatter.
  7. Kjevle resten av deigen til et lokk (hold av litt til pynt).
  8. Pensle paikanten med egg. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten.
  9. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen slipper ut.
  10. Lag noen dekorative blader av resten av deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med egg.
  11. Stek paien midt i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

Server paien lun, som den er eller med pisket krem eller vaniljeis til.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her