Sriracha
iStock

Sriracha

Hjemmelaget sriracha er den spicy chilisausen alle kokker sverger til.

Fremgangsmåte

Kutt stilkene av chilien og ha i en gryte sammen med sukker, salt, moste hvitløkfedd, eddik, fiskesaus og vann. Kok opp på høy varme under omrøring, sett ned varmen og kok i 5 minutter. Avkjøl til romtemperatur.

Tips: Dropp thai-chili, eller velg en chilitype som ligger lavere på scovilleskalaen hvis du ikke ønsker sausen så sterk

Ha blandingen i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en jevn saus, ca. 5 minutter. Spe med mer vann om nødvendig.

Sil sausen gjennom et dørslag ved å bruke en slikkepott og presse gjennom så mye av sausen som mulig. Synes du sausen er for tykk, kan du røre inn litt ekstra vann. Smak til med salt, sukker eller eddik for en god balanse.

Hell sausen på tette flasker eller glass og oppbevar i kjøleskapet. Sausen er holdbar i opptil 1 måned.

Oppskriften stammer fra Thailand, hvor de helst bruker den til sjømat, mens indoneserne bruker den til suppe, nudler og vårruller. Denne oppskriften gir ca. 8 dl saus.

Sendt inn av iStock

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux
Godbiter i pollisten

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux

At San Leonardo kan lage old school-viner med dagens temperaturøkninger, skyldes alpeklimaet i Trentino.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris
+
Ukens vin

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris

Tokaj-drue nummer én, furmint, har alt det som trengs for å by på et bedre alternativ til chardonnay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer
Annonse
Vinsmaking Horeca

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer

Vi inviterer deg til å møte våre vinprodusenter og smake på et bredt utvalg viner fra blant annet Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles og Monterey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien
Dagens rett
Pasta med kjøttboller og frisk tomatsaus

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien

Pasta med tomatsaus er en norsk familiefavoritt. Prøv dagens oppskrift med hjemmelagede kjøttboller. Det bør bli suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er utrolig hvor lite som skal til for å lage god smak
Dagens rett
Grønnsaksgryte med eple og hodekål

Det er utrolig hvor lite som skal til for å lage god smak

Kål, gulrøtter og løk kickes opp med litt karri. Det er klart for en kjøttfri middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her