Steikt hummer med graskar og aubergine
Foto: Lise Bjelland

Steikt hummer med graskar og aubergine

Fremgangsmåte

Graskarpuré:
Del graskaret i like store bitar. Legg på brett og bak i omn på 150 grader til dei er møre.

Køyr i blendar til glatt puré, med smør, appelsinsaft og salt.

Sylta aubergine:
Del sjalottlauken i skivar og fres han blank i olivenolje, tilset dei finhakka kvitlauksfedda det siste minutet.

Ha i eddik og terningar av skrelt aubergine. Lat det småputre i 5 minutt, smak til med salt og pepper.

Steikt hummer:
Varm opp olja i ei panne. Ha i hummerhalen og steik i 1 minutt på medium høg varme. Ha så i smør og knust kvitlauk.

Snu hummerhalen i panna og steik ferdig. Aus smør jevnleg over hummarhalen under steiking.

Les meir om havets kardinal her

Tips: Dette er en smaksrik rett og passer som forrett til fire eller en liten hovedrett til to.

Flere hummer- og skalldyrretter

Sendt inn av Ørjan Johannessen, Gastronomisk Institutt

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen