Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem
Foto: Synøve Dreyer

Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem

Breiflabb passer ypperlig når du skal invitere venner på besøk. Stek breiflabben og server den med soltørket tomat og blomkålkrem.

Fremgangsmåte

  1. Tomatolje:
  2. Bland tomatene med oljen og smak til med salt og pepper.
  3. Breiflabb: Dryss salt og pepper over breiflabbkotelettene og stek dem i panne.
  4. Mangold/spinat: Kok opp litt vann med smør og salt og la mangold- eller spinatbladene få et raskt oppkok så de faller sammen. 
  5. La de renne av seg før de legges på varme tallerkener sammen med fisken. 
  6. Blomkålkrem:
  7. Del blomkålen i buketter og ha dem i en kjele. Hell over vann til det dekker.
  8. Kok til bukettene er møre. Hell av kokevannet.
  9. Varm opp fløten. Mos blomkålen for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og Snøfrisk.
  10. Tilsett mer matfløte til konsistensen blir passe. Smak til med salt og pepper. 
  11. Ovnsbakte poteter:
  12. Sett stekeovnen på 175 grader. Skrubb potetene godt, del dem i båter og vend dem i olje. Dryss salt og pepper over. Stek dem i stekeovn ved ca. 20 - 25 minutter.
  13. Servering: Pynt fisken med friske urter og drypp tomatoljen rundt. Server med blomkålkrem og ovnsbakte poteter. 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her