Stekt vårsild og lun nypotetsalat
Godfisk.no

Stekt vårsild og lun nypotetsalat

Vårsild er perfekt til steking siden den ikke er like feit som høstsild - og produserer ikke den samme intense odøren av stekt sild. Får du tak i norske nypoteter, beholder du skallet på.

Fremgangsmåte

  1. Legg sildefiletene på kjøkkenbenken slik at de nærmer seg romtemperatur.
  2. I mellomtiden koker du potetene med skallet på.
  3. Skyll og tørk rucculaen.
  4. Skrell og kutt løken i små terninger. Kok opp kraft og løk. Ta av varmen.
  5. Rør inn eddik, sennep, gressløk og smak til med salt og pepper. Pisk inn 0,8 dl olje.
  6. Når potetene er kokt, skrell dem og skjær i skiver.
  7. Bland inn rucculaen som du kan dele i mindre bilder. Hell over den lune dressingen og bland godt. Smak til med mer salt, pepper, eddik og olje.
  8. Bland mel, salt og pepper på en liten tallerken. Dypp filetene i dette (men knips av overflødig mel) før du steker dem i litt smør i pannen på et par minutter begge sider.

Server sildefiletene med den lune potetsalaten.

Les den fantastiske historia om silda

På jakt etter en annen oppskrift med sild så ligger det veldig mange flere her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her