Stikkelsbærsaft
Foto: a-lesa

Stikkelsbærsaft

Opprinnelig var disse bærene mest kjent som medisinplante, og ble blant annet anbefalt mot pest og malaria. Saften skulle kurere alle betennelser. I dag kan du lage saft av dem.

Fremgangsmåte

Skyll stikkelsbærene. Ha dem i en kjele med vann og kok opp. La koke i 15-20 minutter mens du presser saften ut av bærene.  

Sil gjennom et rent kjøkkenhåndkle. Klem godt ut. Ha saften tilbake i kjelen med sukker og kok opp. La trekke i 10 minutter mens du skummer av. 


Hell mosen i et sileklede og la saften renne av. Tilsett Atamon, som er et konserveringsmiddel du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker.

Mens saften er varm fylles den på rengjorte flasker.

La avkjøles på kjøkkenbenken og sett kaldt.

Fyll saften på varme rene flasker. 

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen