Succéterte

Fremgangsmåte

Mandelbunner:
Pisk de 5 eggehvitene godt i en stor mikser. Bland i melis mens mikseren går på lav hastighet. Til slutt blandes de malte mandlene i med sleiv. Dersom du ikke har egnet stekeform, kan den ferdige "deigen" til bunnene fordeles i to like deler på stekepapir. Bunnene stekes ved 175 grader ca 15 minutter. Følg med.
 
Fyll:
5 eggeplommer blandes med sukker og fløte, og settes over meget svak varme. Rør hele tiden slik at det ikke blir svidd i bunnen. Etter en times tid settes det til avkjøling. Når avkjølt blandes smøret inn. Vel halvparten smøres mellom bunnene. Resten fylles i kakesprøyte og brukes til pynt oppe på glasuren på den øverste bunnen.
 
Glasur:
Smelt over svak varme og avkjøl. Smøres på den øverste bunnen etter at du har lagt den oppå fyllet på den underste bunnen. Tips: Pass på at massen til bunnene ikke blir for bløt. Kan renne utover ved steking på bakepapir. Kaken er veldig holdbar og egner seg godt til frysing.

Sendt inn av Odd-Einar Farstad

Forsiden akkurat nå
Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en spennende rett med årets lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med årets lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 20. november

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

Sting komponerer ikke bare musikk, han skaper også vinmagi! Bli med på en uforglemmelig vinsmaking den 20. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial
Ukens kake
Sitron- og marengspai

Den italienske klassikeren sitronpai med marengs er helt genial

Kombinasjonen av syrlig sitronkrem og søt, sprø og seig marengs er en sikker vinner. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her