Succéterte

Fremgangsmåte

Mandelbunner:
Pisk de 5 eggehvitene godt i en stor mikser. Bland i melis mens mikseren går på lav hastighet. Til slutt blandes de malte mandlene i med sleiv. Dersom du ikke har egnet stekeform, kan den ferdige "deigen" til bunnene fordeles i to like deler på stekepapir. Bunnene stekes ved 175 grader ca 15 minutter. Følg med.
 
Fyll:
5 eggeplommer blandes med sukker og fløte, og settes over meget svak varme. Rør hele tiden slik at det ikke blir svidd i bunnen. Etter en times tid settes det til avkjøling. Når avkjølt blandes smøret inn. Vel halvparten smøres mellom bunnene. Resten fylles i kakesprøyte og brukes til pynt oppe på glasuren på den øverste bunnen.
 
Glasur:
Smelt over svak varme og avkjøl. Smøres på den øverste bunnen etter at du har lagt den oppå fyllet på den underste bunnen. Tips: Pass på at massen til bunnene ikke blir for bløt. Kan renne utover ved steking på bakepapir. Kaken er veldig holdbar og egner seg godt til frysing.

Sendt inn av Odd-Einar Farstad

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her