Suppe av tomater, poteter og grønne bønner (Sopa de feijão verde à moda da Beira) (Portugal)

Fremgangsmåte

Varm olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og fres den i 8-10 minutter, til den er mør. Ha i tomater og poteter og stek under omrøring i 3-5 minutter, til alt er godt blandet. Ha i kraft, skru på sterk varme og kok opp. Skru på svak varme og la det småkoke under lokk i ca 20 minutter, til potetene er helt møre. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.

Arbeid i omganger: Øs suppen opp i en food processor eller hurtigmikser og kjør til suppen er jevn. Ha suppen tilbake i kjelen.

Kok opp en kjele trekvart full med saltet vann. Ha i grønne bønner og kok i ca 5 minutter til de er møre, men samtidig sprø. La bønnene renne av, og ta vare på litt av kokevannet til bruk i suppen, hvis den blir for tykk.

Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Ha i de grønne bønnene og la det småkoke på middels varme i ca 5 minutter til alt er gjennomvarmt. Tynn ut med kokevannet til bønnene hvis det er nødvendig.

Øs opp i varme suppeboller og pynt med hakket mynte hvis du ønsker. Server med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her