Suppe av tomater, poteter og grønne bønner (Sopa de feijão verde à moda da Beira) (Portugal)

Fremgangsmåte

Varm olivenoljen i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og fres den i 8-10 minutter, til den er mør. Ha i tomater og poteter og stek under omrøring i 3-5 minutter, til alt er godt blandet. Ha i kraft, skru på sterk varme og kok opp. Skru på svak varme og la det småkoke under lokk i ca 20 minutter, til potetene er helt møre. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.

Arbeid i omganger: Øs suppen opp i en food processor eller hurtigmikser og kjør til suppen er jevn. Ha suppen tilbake i kjelen.

Kok opp en kjele trekvart full med saltet vann. Ha i grønne bønner og kok i ca 5 minutter til de er møre, men samtidig sprø. La bønnene renne av, og ta vare på litt av kokevannet til bruk i suppen, hvis den blir for tykk.

Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Ha i de grønne bønnene og la det småkoke på middels varme i ca 5 minutter til alt er gjennomvarmt. Tynn ut med kokevannet til bønnene hvis det er nødvendig.

Øs opp i varme suppeboller og pynt med hakket mynte hvis du ønsker. Server med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her