Sursyltede plommer med eplecidereddik
Foto: Wiktory

Sursyltede plommer med eplecidereddik

Plommer har kort levetid, men den kan forlenges ved å sylte dem. Dermed har du dessert hele vinteren gjennom.

Fremgangsmåte

Plommene legges over på et helt rent glass. Eddik, sukker og krydder kokes opp - og kokes ca. 10 min. før det helles varmt over plommene. Tett lokk skrus på. En herlig dessert - gjerne servert med pisket rømme, fløte eller iskrem.

Tips: Når du skal servere plommene, kan du varme opp laken og piske inn 1 ts maizenna eller potetmel (pr 1 dl lake) for å få en tykkere saus. 

Her er en annen oppskrift på sursyltede plommer

Se alt det andre du kan lage med plommer

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

 

 

Sendt inn av Aperitif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen