Sursyltede plommer
Foto: Kim Holthe

Sursyltede plommer

Sursyltede plommer er deilig garnityr til stekte- og tradisjonelle retter. Prøv det også sammen med en god modnet ost.

Fremgangsmåte

Plommene legges i et rent glass med tett lokk.

Kok opp eddik, sukker og krydder og hell laken varm over plommene. La stå i 7 dager.

Etter 7 dager helles laken av og kokes opp. La den koke sammen med plommene i 1 min.

Hell plommer og lake tilbake på rene,og varme glass eller krukker mens det fortsatt er varmt.

Sett på et tett lokk.

Sursyltede plommer er deilig garnityr til stek og tradisjonelle kjøttretter.

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker

Se alt det andre du kan lage med plommer

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

3
3/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen