Sursyltet sei med avokadomos og soyasirup
Godfisk.no

Sursyltet sei med avokadomos og soyasirup

Trekk seien i en deilig lake med chili og koriander. Sei og grønnsaker skal avkjøles i laken. Derfor må du forberede retten i litt tid før den skal serveres.

Fremgangsmåte

Skjær sei i store terninger, og gulrot og pastinakk i tynne strimler. 

Lake:
Finhakk chili. Ha alle ingrediensene til laken i en kasserolle, kok opp og la laken trekke på middels varme ca. 10 minutter. Legg sei, gulrot og pastinakk i kokelaken, gi dem et raskt oppkok, trekk kasserollen av varmen, og avkjøl sei og grønnsaker i laken. 

Avokadomos:
Press saften av lime, og fjern skall og stein fra avokado. Finmos avokadokjøtt sammen med limesaft og olivenolje til en fyldig mos. Smak til med salt og pepper, og rør inn finhakket koriander.

Soyasirup:
Press saften av lime, finhakk koriander og riv ingefær. Bland sammen ingrediensene til soyasirupen og la den trekke i 1 time.

Loff:
Skjær daggammel loff eller lyst brød i stenger. Du kan enten ristet dem i tørr panne eller sprøsteke dem i smør. 

Servering:
Anrett sei og grønnsaker på avokadomos, med litt soyasirup over og små stykker ristet loff ved siden.

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her