Sverdfisk med tomater og sardeller (espadarte à lisboeta) (Portugal)

Ingredienser

6 skiver sverdfisk, hver på ca 225 g
salt
nymalt pepper
5 ss olivenolje
1 løk, hakket
375 g plommetomater, uten skinn og frø, hakket
1 ss sardell (hermetiske, salte ansjosfileter), finhakket
2 ss tomatpuré, oppløst i ½ dl tørr hvitvin
20 svarte oliven, renset for steiner og grovhakket
½ dl frisk bladpersille, hakket, pluss ekstra persille til pynt
sitronbåter

Fremgangsmåte

Smør en ildfast form som er stor nok til at fisken kan ligge i ett lag, med olje.

Dryss salt og pepper på fisken og sett den i kjøleskapet til du skal steke den. Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løk og fres i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i tomat, ansjos, tomatpuré rørt ut i hvitvin, oliven og persille og la det småkoke i ca 5 minutter, til det tykner.

Legg fiskeskivene i den smurte formen. Øs tomatsaus over. Stek i ovn i ca 15 minutter ved 200 C, til fisken er ugjennomsiktig tvers igjennom.

Ta formen ut av ovnen og dryss på persille. Server med en gang, rett fra formen, med sitronbåter til.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her