Svine - og paprikasuppe med rømme

Fremgangsmåte

Forberedelser 15 min + Marinering
Koketid 40 - 45 min.
 
La kjøttet marinere i Worcestershiresaus 30 min i romtemp. I mellomtiden legg paprikaene som du deler i 2 og fjerner frøene fra i varm ovn/grill i ca 5 - 10 min til skinnet løsner. Legg dem i en bolle, dekk til og la avkjøle. Varm oljen i en stor panne og stek kjøttet ca 5 - 7 min, ta vare på marinaden. Ta opp kjøttet med en hullskje og sett til side. Tilsett løk og hvitløk i pannen og stek ca 5 min til det så vidt er brunt. Dryss over paprika og kajenne og stek videre i ca 2 -3 min. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med marinaden. Tilsett tomatboksen, tomatpure og de friske tomatene. Kok opp og la det syde ved svak varme i ca 20 min. Spe med vann hvis for tykk. Skrell paprikaen og del i litt store biter og tilsett dette sammen med salt og pepper. Server med kokt ris i midten slå suppen rundt og en klatt rømme. Pynt med frisk hakket persille.
 

Sendt inn av Carina Michelle Håkonsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her