Hjemmelagde sylteagurker
Foto: Alf Børjesson

Hjemmelagde sylteagurker

Det er enkelt å lage egne sylteagurker. Det tar litt tid etter at du har hatt de på glass før du kan nyte de. Men ingen ting er så godt som hjemmelaget.

Fremgangsmåte

  1. Skyll og tørk agurkene. Rør sammen salt og vann til saltet har løst seg opp.
  2. Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn. Ta dem opp og tørk dem.
  3. Kok opp eddik og sukker, tilsett krydder og avkjøl laken. Hell den kald over agurkene.
  4. La dem stå 1 uke, sil laken fra, kok den opp, avkjøl og hell den kald over agurkene. Lukk og oppbevar mørkt og kjølig.

TIps: Pickleskrydder kan være vanskelig å få tak i, men da kan du bytte det ut med ½ pose sursildkrydder og 1 ss sennepsfrø samt 1 ss hakket krondill.

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her