Syltet sild på rugbrød med gulrotpuré, syltede fennikel og stjerneløk
Erling Stenersen Sundal,fra Kokkelandslagets store kokebok, Press Forlag

Syltet sild på rugbrød med gulrotpuré, syltede fennikel og stjerneløk

En deilig rett med historiske aner helt tilbake til 1814 da tjenerskapet serverte Eidsvollsmennene lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker

Fremgangsmåte

  1. Hver fiskefilet deles i fire biter.
  2. Stjerneløken skrelles og deles i to på tvers. Skjær vekk og kast bunnen og toppen av fennikelen og del den så i små fine staver. Gulroten skrelles og kuttes i skiver.
  3. Kok opp 3 dl vann og eddik sammen med alle grønsakene og resten av ingrediensene. La dette trekke i ca. 10 min på svak varme og gi deretter et nytt oppkok.
  4. Fisken legges i liten langform og den kokende grønnsakslaken helles over. Dekk godt med plastfilm og sett til avkjøling til natten over.
  5. Ta ut gulrotskivene og press dem gjennom et dørslag til du får en fin puree.
  6. Rugbrødet ristes lett i tørr panne.
  7. Legg silden på brødet med de små grønsakene og gulrotpureen på toppen av fisken.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Erling Stenersen Sundal,fra Kokkelandslagets store kokebok, Press Forlag

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her