Tacos al Pastor
Apéritif

Tacos al Pastor

Tacos al pastor er rimelig imponerende. Denne simple gateretten fra Mexico er både fullpakket på smak og på historie. Perfekt til å servere dine middagsgjester.

Fremgangsmåte

  1. Skjær svinebogen i 1 cm tykke skiver, og plasser i en stor bolle.
  2. I en separat bolle, visp sammen anchiote paste, chilipulver, hvitløkspulver, oregano, spisskummen, salt, pepper, eddik og ananasjuice til en klumpfri marinade. Hell marinaden over kjøttet, dekk til med plast å la stå i minst 2 timer, og opp til 3 dager. 
  3. Forvarm ovnen til 180C og kle et stekebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie.
  4. Skrell ananasen og del den i 2 cm tykke skiver. Plasser 2-3 skiver ananas oppå hverandre på stekebrettet og kjør et grillspidd igjennom midten så det står stødig.
  5. Tre det marinerte svinekjøttet på grillspiddet og avslutt med ananas (det skal se ut som en shawarma/dönerkebab.)

    Sett stekebrettet nederst i ovnen og la spiddet stå vertikalt. Stek i 1,5 timer til kjøttet er brunt og litt «brent» i kantene.
  6. La kjøttet hvile i 10 minutter, før du skjærer av tynne biter av kjøttet og ananasen ved å skjære vertikalt gjennom spiddet.
  7. Server på varme maistortillas med, finhakket løk, koriander, salsa og en liten skvis lime.

Tips:
Tradisjonelle meksikanske ingredienser som guajillo chilipulver og anchiote paste finner du på helsekostbutikker eller på velassorterte matvarebutikker.

Se våre andre retter fra Mexico

Her er flere oppskrifter på taco

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler
+
Tester

Imponerende fra champagnelegende - også uten bobler

Når Agrapart-arven deles på to, er det faktisk blitt en gavepakke til champagneelskerne. Det er en av flere oppdagelser blant septembernyhetene med (og uten) bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig
Dagens rett

Saftig, søt og nygrillet mais er uimotståelig

Det er lite du trenger ved siden av grillet mais. Kryddersmør og spekeskinke smaker selvsagt ekstra godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene
+
Tester

450 hvitviner testet: Ekteparet som lager de aller beste hvitvinskjøpene blant septembernyhetene

De beste GG-rieslingene har passert tusenlappen, men noen holder igjen. Fra superparet Carolin og Oliver Spanier får du enorm kraft for drøyt 700 kroner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her