Tempura

Ingredienser
Deig:

200 g hvetemel
1 klype salt
4 eggeplommer
4 dl kaldt vann
3 ss soyaolje
stivpiskede eggehviter

Dippsausen:

Legg et par skiver ingefær og hvitløk i en liten skål. Skvis saften av en
1/2 lime over og fyll på med soyasaus. Rør om.

Fremgangsmåte

Bland mel, salt og eggeplommer i en bolle. Spe i vannet mens du rører. Tilsett olje. Spe med halvparten av eggehvitene, rør forsiktig, ha i resten. Deigen skal bli lett og luftig.

Det skal aldri mer enn 1/3 olje i en frityrgryte. Oljen skal være en ca 180ºC.

Dypp forskjellige grønnsaker, reker, scampi, etc. i deigen, og legg de i gryten når oljen er varm. La de steke på begge sider til de blir gylden brun. La de renne av seg på kjøkkenpapir.

Legg bitene i en kurv/fat med servietter på bunnen. Det anbefales og dyppe bitene i soyasaus før de spises!

Sendt inn av Sir kantine

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her