The Bikini Sandwich
Apéritif

The Bikini Sandwich

Vår vri på den spanske klassikeren The Bikini Sandwich

Fremgangsmåte

  1. Manchego Mornay - Ostesaus
    Lag ostesaus i en liten sausekjele. Varm opp melk, salt og pepper på lav varme. I en separat sausekjele, varm smør på medium varme.
    Strø melet over smøret og rør godt med sleiv i 4-5 minutter. 
  2. Hell den varme melken over smøret én øse av gangen mens du pisker dette sammen. Strø deretter den revede osten i blandingen. Hold sausen varm.
  3. Bikini-sandwich
    Drypp et par dråper trøffelolje på hver av skivene.
  4. Legg deretter på en skive cheddar og Iberico-skinke. Gjør dette to ganger da sandwichen skal ha to lag.
  5. Varm opp en sautestekepanne på medium varme og tilsett to spiseskjeer smør. Legg bikinien-sandwichen på, og press lett med stekespade i 30 sekunder før du slipper. 
  6. Stek deretter i to minutter.
  7. Smør toppen med smør og snu bikinien-sandwichen. Stek til den er varm nok og osten er smeltet.

    Flytt bikini-sandwichen over på et fat og topp den med ¼ kopp ostesaus.
  8. Tips:
    Du kan legge på et stekt egg om ønskelig.

Har du lyst på en annen sandwich så her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her