The Bikini Sandwich
Apéritif

The Bikini Sandwich

Vår vri på den spanske klassikeren The Bikini Sandwich

Fremgangsmåte

Manchego Mornay - Ostesaus
Lag ostesaus i en liten sausekjele. Varm opp melk, salt og pepper på lav varme. I en separat sausekjele, varm smør på medium varme.
Strø melet over smøret og rør godt med sleiv i 4-5 minutter. 
Hell den varme melken over smøret én øse av gangen mens du pisker dette sammen. Strø deretter den revede osten i blandingen. Hold sausen varm.

Bikini-sandwich
Drypp et par dråper trøffelolje på hver av skivene. Legg deretter på en skive cheddar og Iberico-skinke. Gjør dette to ganger da sandwichen skal ha to lag.
Varm opp en sautestekepanne på medium varme og tilsett to spiseskjeer smør. Legg bikinien-sandwichen på, og press lett med stekespade i 30 sekunder før du slipper. Stek deretter i to minutter. Smør toppen med smør og snu bikinien-sandwichen. Stek til den er varm nok og osten er smeltet.

Flytt bikini-sandwichen over på et fat og topp den med ¼ kopp ostesaus.

NB! Kan legges på stekt egg om ønskelig.

Har du lyst på en annen sandwich så her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv
Dagens rett
Empanadas

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv

Det er mye enklere enn du kanskje har tenkt, også å lage deigen. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt bruke ferdig deig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Godbiter i pollisten

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen

Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne retten kan alle klare
Dagens rett
Pølseform med purre

Denne retten kan alle klare

Selv en så enkel rett som dette, kan vekke matglede hos alle familiens medlemmer. Og hvem som helst kan lage den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie
+
Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie

Conero er ikke det mest kjente vinområdet i Italia, men det betyr lite når vinen skiller seg ut som i dette tilfellet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her