Tom Kha Gai-suppe med kalkundumpling og fritert shiitake
Foto: Artit_Wongpradu

Tom Kha Gai-suppe med kalkundumpling og fritert shiitake

Fremgangsmåte

Kok opp kalkunkraften med limesaft, soyasaus, fishsauce og tamarindsaus. Tilsett resten av ingrediensene unntatt kokosmelk og kok opp på nytt. La suppen trekke i ca. 3 timer, sil den og tilsett kokosmelk og hakkede urter. Smak til med salt og pepper. Servér suppen rykende varm med 2-3 kalkundumplings og shiitakesopp pr person.

Kalkundumpling:
Kjør kalkunkjøttdeig og salt i hurtigmikser ca. 1 minutt til det blir seigt. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Skjær wontonarkene i firkanter på ca. 8x8 cm. Pensle kantene med litt egg og legg en liten klatt farse på midten. Brett arkene slik at de danner en trekant og klem godt til langs kanten. La dumplingene trekke i suppen i ca. 4-5 minutter.
 
Fritert shiitakesopp:
Sjekk at soppen er hel og ren. Børst av eventuelle urenheter. Varm opp oljen til 180 grader i en gryte. Friter ca. halvparten av soppen av gangen i til den er gyllenbrun og crispy. Legg soppen til tørk på papir og vend den i finhakkede cashewnøtter.
 

Sendt inn av Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen