Tom Kha Gai-suppe med kalkundumpling og fritert shiitake
Foto: Artit_Wongpradu

Tom Kha Gai-suppe med kalkundumpling og fritert shiitake

Fremgangsmåte

Kok opp kalkunkraften med limesaft, soyasaus, fishsauce og tamarindsaus. Tilsett resten av ingrediensene unntatt kokosmelk og kok opp på nytt. La suppen trekke i ca. 3 timer, sil den og tilsett kokosmelk og hakkede urter. Smak til med salt og pepper. Servér suppen rykende varm med 2-3 kalkundumplings og shiitakesopp pr person.

Kalkundumpling:
Kjør kalkunkjøttdeig og salt i hurtigmikser ca. 1 minutt til det blir seigt. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Skjær wontonarkene i firkanter på ca. 8x8 cm. Pensle kantene med litt egg og legg en liten klatt farse på midten. Brett arkene slik at de danner en trekant og klem godt til langs kanten. La dumplingene trekke i suppen i ca. 4-5 minutter.
 
Fritert shiitakesopp:
Sjekk at soppen er hel og ren. Børst av eventuelle urenheter. Varm opp oljen til 180 grader i en gryte. Friter ca. halvparten av soppen av gangen i til den er gyllenbrun og crispy. Legg soppen til tørk på papir og vend den i finhakkede cashewnøtter.

 

Sendt inn av Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her