Tones kylling i rødvin

Fremgangsmåte

Denne retten er min mors vri på den franske "Cock au Vin", og dette har vært min yndlingsrett siden jeg var fire(!). Smaker enda bedre dagen etter...
 
Fremgangsmåte:
Del kyllingbrystene i to, stek dem og klubbene med salt og pepper i margarin.
Legges i gryte (helst ikke jerngryte). Skjær flesket i skiver, som igjen deles i staver og stekes (NB! Ikke sprøtt), og legges i gryta med kyllingen. Skrell løk, del evt.store champignon i to og stek, legg i gryta. 
Legg i laurbærblad, timian, og press over hele hvitløk. Hell deretter over rødvin så alt dekkes (ikke spar på rødvinen..),  Gi et oppkok, og la det deretter småkoke et kvarter.
Kok ris og tilsett gurkemeie.

Sendt inn av Kirsti

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her