Torsk med blomkålpure, blåskjellsaus, ramsløkolje og jordskokkchips

Torsk med blomkålpure, blåskjellsaus, ramsløkolje og jordskokkchips

Fremgangsmåte

Fiskefiletene legges i en saltlake for å trekke til seg salt og bli "fast i fisken» i ca 20 min.

Blomkålpure:
Kutt sjalottløk og små biter og fres i kjele med passende lokk. Kutt blomkål i buketter og ha i kjelen med sjalottløk, hell på melk og vann og sett på lokk. 

Den skal stå i ca 30 min på middels varme og husk på å røre rundt med jevne mellomrom. Kjøres på blender eller med stavmikser til glatt pure.

Blåskjell saus:
Start med å lage en god blåskjell kraft. Kutt alle grønnsakene smått og ha en varm kjele med lokk klart. Ha alle ingrediensene i kjelen og rør rundt i ca 10 sek før du tilsetter hvitvin. Da skal det frese skikkelig godt pass på å sette på lokket raskt etter så dampen ikke forsvinner. Kok til skjellene har åpnet seg helt (ca 10-15 min) og sil av kraften over i en ny kjele. Tilsett kremfløte og kok inn til en god kremet konsistens.

Ramsløkolje:
Kjør ramsløk og olje i ca 15 på blender med 1 ts salt hvis du bruker fersk ramsløk. Sil av. Oppbevares kjølig og holder en uke.

Jordskokkchips:
Start med å varme nøytral olje ca 2 cm opp i en kjele/kasserolle. Test med en tresleiv om den er varm nok. Den skal piple og boble litt i sleiven. Sørg for å ha en brett eller liknende med kjøkkenpapir klart til avkjøling.

Skiv jordskokkene tynt på mandolin og ha dem i frityrkjelen. Friter dem gylne og ta dem opp og legg dem på papir. Ha litt salt over mens de er varme. 

Sendt inn av Morten Brækken, Nord & Natt

4
4/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen