Skjær fisken i fire like serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp.
Ta kjelen av platen og legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse. Pass på å trekke fisken rett før servering.
Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.
Kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem raskt i olivenolje med pepper og sitronsaft.
Press terningene sammen i en liten stålsylinder slik at du får et grønnsakstårn på tallerkenen og la stå til servering. Eventuelt kan de serveres ved siden av.
Ved servering legger du opp fisken oppå aspargesene, og serverer med kålrot og søtpotetpuréen. En fyldig rødvinssaus smaker kjempegodt til.
Flere velprøvde torskeoppskrifter finner du her
Fristende grønnsaksretter finner du i vår store kokebok
Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev