Torturert brød
Foto: EFF

Torturert brød

Dette brødet er noe både store og små vil sette pris ved siden av eksempelvis en gryterett. Passer utmerket til en halloweenmeny.

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene godt i en bakebolle. Bland vann og smeltet smør og tilsett melet. Kna deigen til den er jevn og seig. Dekk med plast eller lokk og sett på et lunt sted (uten direkte trekk) over natten. Elt deigen på ny. Del den i to like store deler og form jevne loffemner. Eller del den inn i mange små emner og trill ut til 20 cm lange pinner.

Sett på bakeplate (dekket med bakepapir) for etterheving i ca 1 time på et lunt sted. Dekk med kjøkkenhåndkle.

Drypp rød konditorfarge over brødene eller pinnene og stek ved 200 grader i 25 minutter.

Her finner du mange deilige oppskrifter på brød og bakverk

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen